Lakáshitel

Folyószámla hitel

Rövid lejáratú, likviditási problémák áthidalására szolgál. A hitel előnye, hogy bírálata gyorsan történik.

Folyószámlahitelt igényelhet ingatlanfedezet nyújtása mellett és nélkül is, aminek a megállapítása mindig a bankon múlik, melyet a benyújtott mérleg adatok, köztük az árbevétel határoz meg.

Széchenyi kártya konstrukció

Ez egy államilag támogatott hitelkonstrukció, melynek legnagyobb előnye, hogy 10 millió Ft-ig ingatlanfedezet nélkül igényelhet folyószámlahitelként működő, szintén elsősorban likviditási problémák áthidalására szolgáló, rövid lejáratú kölcsönt.

Előnye a normál banki folyószámlahitellel szemben, hogy ennél a konstrukciónál csupán az előző évi forgalom határozza meg a folyósítható hitel nagyságát és a bank nem határozza meg a hitel felhasználásának célját.

Fontos tényező, hogy ezt a konstrukciót kizárólag egy teljes lezárt pénzügyi évvel (365 nappal) rendelkező kis- és közepes méretű vállalkozások vehetik igénybe.

A vállalkozás az igénylést megelőző évben nem lehetett veszteséges!
Beruházási- és fejlesztési hitel

A beruházási és fejlesztési hiteleket azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik az átlagosnál nagyobb hitelösszeget szeretnének vállalkozásuk fejlesztéséhez igényelni.

Az ilyen jellegű hitelek egyedi szempontok alapján kerülnek elbírálásra.
Szabad felhasználású vállalati jelzáloghitel

Vállalata hitelhez szeretne jutni, de nem rendelkezik megfelelő árbevétellel, megfelelő mutatószámokkal és a szükséges forrás célját sem kívánja meghatározni? Akkor válasszon ingatlan fedezet mellett nyújtott vállalati szabad felhasználású jelzáloghitelt.

A hitelösszeg 1MFt-tól, akár 100MFt-ig is terjedhet, a fedezetül felajánlott ingatlantól függően.

A futamidő akár már 10 év is lehet!

Hitelkiváltás

A hitelpiacon főleg a korábbi piaci kamatozású, forint alapú jelzálog hiteleknél egyre növekvő igény mutatkozik már meglévő hitelek felülvizsgálatára további forrásteremtés, illetve kedvezőbb törlesztés elérésére. A változtatás költségeit ellensúlyozhatja az elérhető megtakarítás.

A deviza alapú jelzálogkölcsönök kedvezőbb kamatokat tartalmaznak, ezért törlesztő részletei alacsonyabbak a néhány évvel ezelőtt folyósított forinthitelekénél. A további forrásteremtés lehetőségét több különböző körülmény is megalapozhatja. A fedezetként felhasznált ingatlan értéke emelkedhet az eltelt idő alatt történt ármozgások miatt, illetve az érték nagyobb része igényelhető hitelként, mindkettő nagyobb hitelösszeghez jutást jelenhet.

A már befizetett hiteltörlesztés összege is növelheti a hitelből kézhez kapott részt annyival, amennyivel kevesebb a nem esedékes (kiváltandó) hitelmaradvány. Minden lehetőséget tekintve és kihasználva kedvezőbb törlesztés érhető el. Illetve azonos törlesztés mellet további pénzhez juthatnak azok az ügyfelek, akik vállalják a módosítással kapcsolatos költségeket, de még azzal együtt is megérheti.

Mi a személyi hitel?

A személyi hitel egy szabad felhasználású hitel jelzálogfedezet nélkül. Bármire felhasználható, nem kell igazolni a célt.

Jövedelemvizsgálatra épül, mert a bankok csak ez alapján tudják elbírálni, hogy mennyire hitelképes az ügyfél.
Mennyi hitel vehető fel?

Különböző bankoknál eltérő lehet a felvehető hitel mértéke. Főleg a jövedelemtől függ, de sok tényező befolyásolja a minősítést, pl. meglévő hitel, életkor, futamidő, stb.
Milyen futamidőre vehető fel a személyi kölcsön?

Minimum 1, maximum 6 évre vehető fel a személyi kölcsön, de bármikor előtörleszthető.
Mi történik, ha valaki nagyobb kölcsönösszeget szeretne, mint amennyit kaphatna a saját jövedelme alapján?

Be lehet vonni társigénylőt az ügyletbe, megnövelve a felvehető hitel nagyságát.


Mi a THM?


Teljes Hiteldíj Mutató, a bankok egyes hiteleit teszi összehasonlíthatóvá, törvényi előírás szerint a mutató minden olyan költséget magában foglal, amelyet a hitel felvételekor az ügyfélnek ki kell fizetnie, tehát nem csak a kamatot és a kezelési költséget (ilyen költség lehet még pl. a folyósítási jutalék, rendelkezésre tartási jutalék, hitelbírálati díj, stb.).

Minimális igénylési feltételek

  • 21. életévét betöltött, devizabelföldi (magyar hatóság által kiállított érvényes személyi igazolvánnyal rendelkező) személyek igényelhetik, akik rendelkeznek állandó magyarországi lakhellyel és (vezetékes vagy mobil) telefonos elérhetőséggel,
  • van nyugdíja vagy munkából származó rendszeres önálló jövedelme, amelyet igazolni tud,
  • legalább 12 havi folyamatos munkaviszony, amelyet maximum két munkahelyről lehet igazolni (a kettő között maximum 30 napos megszakítással),
  • nem szerepel a BAR listán,
  • nincs lejárt közüzemi tartozása vagy köztartozása.

Mit jelent a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás azt jelenti, hogy egy, vagy akár több meglévő hitelét előtörlesztheti egy újabb hitel felvételével. Ez általában jelzáloghitellel oldható meg, ami hasonló konstrukció, mint a szabad felhasználású hitel.
Mi a különbség a szabad felhasználású jelzáloghitel és a hitelkiváltás között?

Ha Ön hitelt szeretne kiváltani, azért érdemes így megtennie, mert akkor a jövedelemvizsgálatnál a bank tudja, hogy a meglévő hitelének a törlesztését már nem kell költségként figyelembe venni.
Mi a hitelkiváltás menete?

A hitelbírálat után a bank átutalja azt az összeget, amivel előtörleszthető a hitele, kér egy igazolást a másik pénzintézettől, amiben igazolják, hogy lezárták a hitelt és nincs semmilyen követelésük az ügyféllel szemben.

Ha ezen felül plusz hitelt is igényel, akkor az igazolás visszaérkezése után teszik hozzáférhetővé a maradék összeget.
Mennyi hitelt lehet felvenni a kiváltandó hitelen felül?

A felvehető hitel nagyságát az ingatlan értéke, a jövedelem, életkor, futamidő és még számos tényező befolyásolja.

Jövedelemvizsgálattal az ingatlan likviditációs értékének a 60-70%-át, jövedelemvizsgálat nélkül az 50%-ig tudnak finanszírozni a bankok.
Mennyi lehet a hitel futamideje?

A futamidő 1-20 év lehet, de banktól függően 68-70 éves korban le kell járnia a hiteltörlesztésnek.

Kontakt-Humán Biztosítási Alkusz Kft.    |   1088 Budapest, Múzeum u. 15/A. Fsz. 2.
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu