Szállítmány biztosítás

Amennyiben szállítmánybiztosítási igényük merülne fel, ami az árukban, szállítmányban keletkezett károkat, veszteségeket téríti meg a Biztosított részére, nemzetközi- és belföldi szállítmánybiztosításokkal egyaránt állunk rendelkezésükre. Itt az erre specializálódott biztosítóktól kérjük be az ajánlatokat, melyeket 24 órán belül eljuttatunk önökhöz.

A szállítmánybiztosítás egy adott szállítmánynak egy adott útvonalon történő fuvarozására szól; kiterjed a saját vagy idegen tulajdonú szállítmányban véletlenül, váratlanul bekövetkező - a szerződésben kifejezetten ki nem zárt - károkra és a károkkal kapcsolatban felmerült költségekre.

Figyelem!
A fuvarozói felelősségbiztosítással szemben a szállítmánybiztosítás kockázatai kiterjednek azokra a károkra is, amelyekért nem a fuvarozó a felelős!

A szállítmánybiztosítást bármely gazdálkodó szervezet, esetleg magánszemély megkötheti, amely, vagy aki a vagyontárgy megóvásában érdekelt.

Belföldi- és nemzetközi szállítmánybiztosítás

Szállítmánybiztosítás köthető mind belföldi, mind külföldi feladási állomástól belföldi, illetve külföldi rendeltetési helyig. Ha a külkereskedelmi szerződés előírja, angol nyelvű kötvény is kiállítható.

A biztosító kockázatviselése a szállítási folyamat megkezdésétől annak befejezéséig - kevés kivételtől eltekintve háztól házig - tart.

A szállítmánybiztosítások megköthetők egy útra szólóan, valamint keretszerződés formájában.

A keretszerződés azt jelenti, hogy a biztosítottnak nem kell minden egyes szállítmányt külön-külön bejelentenie, hanem a tervezett éves forgalom alapján, előzetes biztosítási díj ellenében köt szerződést. Az elszámolás negyedévente vagy a biztosítási időszak megújításakor a tényleges forgalom alapján történik.

A biztosítási konstrukció - az áru jellegétől függően - lehetővé teszi a biztosított számára a veszélynemek szerinti vagy az összkockázati szállítmánybiztosítás megkötését.

A szállítmánybiztosításokhoz kapcsolódhat szállítmányozói és a fuvarozói árukár felelősségbiztosítás is.

Kontakt-Humán Biztosítási Alkusz Kft.    |   1088 Budapest, Múzeum u. 15/A. Fsz. 2.
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu